суббота, 13 апреля 2013 г.

Рефлексія. Модуль 11.



Цей метод допоміг мені розширити свої можливості при оцінюванні учнів, а також роль вчителя який є фасилітатором. Я розширила та здобула нові навички, дізналася стільки нової інформації. Я вважаю, що всі знання не минуть даремно, а втіляться у новий та успішний проект. Дуже вдячна за навчання.

пятница, 12 апреля 2013 г.

Рефлексія. Модуль 10



Сьогодні ми розглядали стратегії постановки запитань задля розвитку та навчання учнів, створили документи для  фасилітації , інструктивні документи, план впровадження проектів, переглянули та внесли зміни до Плану вивчення теми, визначили наявність усіх складових свого Портфоліо.

четверг, 11 апреля 2013 г.

Рефлексія. Модуль 9


На нашому занятті ми з колегами обговорили приклади створення робіт учнів. Обговорили способи допомоги учням стати більш цілеспрямованими в навчанні, а також створили форму її оцінювання. Я розглянула та проаналізувала диференційоване навчання. Крім того, створила інструмент для підсумкового оцінювання. 
Цей модуль допоміг ще раз переконатися, що навчання має бути диференційним, бо всі учні різні, з різними здібностями, можливостями, але всі вони мають адаптуватися до сучасного життя, стати успішними. Після всього зробленого внесла корективи в план теми.

среда, 10 апреля 2013 г.

Рефлексія. Модуль 8

 
Цей модуль допоміг мені оцінити значення вхідного оцінювання, розробити критерії оцінювання учнів до початку їх роботи над проектом. 
Гарна ідея - учні повинні оцінювати роботу своїх однокласників, а також самих себе.
Цікаво бути на місці своїх учнів!
Самий цікавий момент - це об'єднання в групи, "запеклі" дискусії, гра в різноманітні ігри.

вторник, 9 апреля 2013 г.

Рефлексія. Модуль 7.


Приклад учнівської роботи, створений у цьому модулі відповідає цілям запланованого навчального процесу. Використання комп'ютерних технологій допомагає учням ефективно продемонструвати те, чому вони навчилися, а також бути більш продуктивними і творчими. Створення прикладу учнівської роботи допоможе мені уточнити, що саме варто очікувати від учнів при виконанні проекту, оцінити час, потрібний учневі, внести корективи у перелік умінь і навичок, необхідних для успішного виконання проекту.

понедельник, 8 апреля 2013 г.

Рефлексія. Модуль 6

Цей модуль допоміг мені поміркувати про те, які зміни може внести використання сервісів Веб 2.0 щодо спілкування та співпраці у навчання моїх учнів, а саме ще раз впевнилася, яке зло може нанести зворотна сторона Глобальної мережі та чому необхідно вивчити учнів правилам безпечної роботи в Інтернеті.

Вікі та онлайн-документи для спільного редагування дозволяють учням співпрацювати в проектах завдяки тому, що учні діляться своїми роботами та коментують роботи інших в режимі онлайн.
Електронна пошта, чати, миттєві повідомлення, передавання голосу через Інтернет дозволяють учням спілкуватися з партнерами з різних країн світу через Інтернет.

суббота, 6 апреля 2013 г.

Рефлексія. Модуль 5

 
Цей модуль допоміг мені поміркувати про те, які зміни може внести використання Інтернет-ресурсів у процес навчання моїх учнів, а саме:
найчастіше використовуються для пошуку в Інтернеті такі популярні пошукові системи, як www.google.com, www.yahoo.com, www.yandex.ru. Коли учні володіють навичками ефективного пошуку, вони швидко можуть знайти велику кількість потрібної інформації та надійних веб-сайтів, які можуть допомогти в навчальних дослідженнях. Звуження зони пошуку дозволяє знаходити потрібні дані. Як і в будь-якому дослідженні, введення до пошукової системи конкретного ключового слова або фрази , яке прийшло вам на думку на початку пошуку, може призвести до знаходження великої кількості веб-сайтів. У такому випадку природно приходить на думку бажання звузити зону пошуку для зменшення кількості знайдених веб-сайтів.